Aradığınız Konseptler
Özel gün konseptleri ile aradığınız konsepti yakalayın
İlişkinizi birbirine bağlamak için verilen ilk sözdür.
Evlilik teklifi için konsept arayışına geldiyseniz çok doğru yerdesiniz. Konseptlerimize bakabilirsiniz.
Söz Nedir?
Söz veya söz kesmek olarak bilinen merasim en basit özetiyle ilişkiyi ailelerin huzurunda resmiyete dökmek geçmiş gelir. Evlilik kararı veriyor sembolleyen yüzükler, ilk olarak bu organizasyonla takılır. Merasimdeki evlenecek çiftin aileleri de birbiriyle tanışmış olur.
Kesin kız isteme töreniyle söz kesimi aynı gün yapıldı. Ancak ülkemizdeki yörelerde ender de olsa kız istemenin sonraki haftasında söz kesilir.
Söz törenleriniz için sitemizdeki konseptlerimize bakabilirsiniz .
Nişan Nedir?
özel gün konseptleri arasında hit olan nişan organizasyonları, bir nişan töreni kız isteme ettikten sonra sözümüzü anlayamıyorum, bundan sonra artık işin resmiyete döküldüğü, ter ve heyecan verici adımlardan Biridir. Evlilikten önce ilk resmi aşama olan nişan; eski bir düğün provası. Bu yüzden de gelin ve damat adayı için en güzel ve mutlu günlerinden biriridir.
Nişan töreniniz için sitemizdeki konseptlerimize bakabilirsiniz.
Kına Nedir?
Kına düğünden bir gün önce olan ve genelde kız kıza olan eğlencelerden biridir. Kız kıza dedim ama bazı gelin adayları kızlı erkekli karışık bir şekilde de yapıyorlar.Bu tür eğlenceleri düğünden bir gün önce dedim ama kimi gelin adayları kınadan sonra araya bir veya iki günlük dinlenme süresi de koyabiliyor.
Kınanız için sitemizdeki konseptlerimize bakabilirsiniz.
Düğün Nedir?
Bebek Diş Buğdayı Nedir?
Diş buğdayı geleneği her Türk bebeğinin başından geçmiş bir gelenektir. Bebekler için düzenlenen eğlencedir, bebeğin diş çıkarması ile birlikte kutlanır. Diş buğdayı geleneği eskilere dayanır. Anadolu’nun her yöresinde kendine özel yöntemlerle kutlanır. Genel olarak diş buğdayı dense de bazı yörelerde diş hediği olarakta bilinir. Hedik yeni tam bir buğdaydır. Hedik ya da buğday haşlanarak yenecek kıvama gelir. Buğdaydan yapılır ki çocuğun dişleri buğday gibi düzgün, başaklarınki gibi sıralı olsun derler.
Diş Buğdayında Neler yapılır?
Güldük, Eğlendik şimdi sırada Bebek için bir tepsi hazırlama var. Bu tepside neler mi olur buyrun hep birlikte okuyalım. Türlü objeler tepsiye yerleştirilir bebek ilk hangi objeyi tutarsa kaderinin öyle olacağına inanılır. Bu tören başlamadan önce çocuk tepsiye oturtulur başından aşağı sembolik olarak biraz hedik dökülür sonra da tepsiden obje seçme işlemi başlar.
Diş buğdayı için konseptlerimize bakabilirsiniz.
Bebek Altı Ay Kınası Nedir?
özel gün konseptleri, birinden olan Baby shower, sip and see türkçeye çevirirsek bebeği ziyaret kutlaması anlamına geliyor, kırk çıkarma, bebek mevlidi derken şu son yıllarda hayatımıza bir de 6 ay kınası girdi. Bu ritüel her ne kadar son zamanlarda popülerleşmiş olsa da aslında bizim kültürümüzde yeni bir gelenek.
Bebek, kırk çıkarma ve mevlit gibi etkinliklerle eş, dost ve akrabalar arasındaki yerini alırken 6 ay kınasıyla da kız çocuğunun doğumu tam anlamıyla müjdelenmiş oluyor. Adı üzerinde, bebeğin 6. ayında yapılıyor.
Peki Altı Ay Kınası Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bebek için bir kına annesi seçiliyor. Bu kişiye cici anne de deniyor.
- Cici anne bir sepetin içine kına malzemelerini hazırlıyor ve aileye veriyor. Sepetin içinde bebeğin o gün giyebileceği 6 ay kınası kıyafetleri de yer alıyor. Aile de bunun karşılığında kına annesine hediyelerini veriyor.
- Kınanın yakılacağı gün bebeğe ilk önce banyo yaptırılıyor. Dualar eşliğinde cici anne tarafından bebeğe bindallısı giydiriliyor ve bu sırada kına tepsisi hazırlanıyor. Tepsinin etrafına kuru yemiş, lokum ve kurabiye vb. ikramlıklar koyuluyor.
- Misafirler tepsinin etrafında halka oluşturacak şekilde diziliyorlar ve kına annesi, bebeği halkanın ortasına getiriyor.
- Kına annesi bebeğin sağ eline ilahiler eşliğinde kına yakıyor ve bunu kırmızı bir bez ile kapatıyor. Daha sonra bebeğin sol ayağına kına yakılıyor ve bu da beyaz bir bezle kapatılıyor. İnanışa göre; bebeğin sağ eline yakılan kına bereketi ve helal parayı, sol ayağına yakılansa kötülüklerden korunmayı temsil ediyor.
- Gelen misafirler kına tepsisine dik duracak şekilde madeni para koyuyorlar ve böylece “kına yakma” eylemi gerçekleştirilmiş oluyor.
- Tüm bunların ardından sıra konuklara sunulacak olan 6 ay kınası ikramlarına geliyor. Yeme içme faslından sonra sırada hassas noktamız olan oyunlarımız var.Göbekler de atıldıktan sonra herkes evlerine dağılabilir!
- Son olarak ise kına organizasyonundan 3 gün sonra bebeğin eli ve ayağı yıkanıyor. Bebeğin sağ eliyle babasının cebinden para alması sağlanıyor. Bunun hem çocuğa hem de babaya uğur ve bolluk getirdiğine inanılıyor.
Bebek Altı Ay Kınası için sitemizdeki konseptlerimize bakabilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!